marți, 5 august 2014

O victorie a societatii civile: ALEXANDRU GHEORGHE, locotenentul protestatar, a fost reangajat la CÂMPIA TURZII

ALEXANDRU GHEORGHE, locotenentul protestatar, a fost reangajat la CÂMPIA TURZII






Locotenentul Alexandru Gheorghe a fost reagajat luni, după ce în 2012 a fost trecut în rezervă pentru că a protestat în uniformă în timpul revoltelor din Piața Universității.
În iarna anului 2012, locotenentul Alexandru Gheorghe a protesat în Piața Universității, scandând că "s-a săturat de batjocura din această ţară"
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia. Locotenentul Gheorghe Alexandru fusese găsit vinovat de Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte.
Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile militare. De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Totodată, el fusese găsit vinovat pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat şi de "acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor massmedia civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta".
Consiliul de judecată, format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea în rezervă a acestuia.
Alexandru Gheorge a intentat imediat un proces Ministerului Apărării Naţionale, iar la doi ani de la protestele din Piața Universității, instanţa a decis să fie reangajat pe vechea sa funcţie, în acelaşi post de unde a fost exclus în 2012.
În urmă cu câteva zile, acesta a postat pe o rețea de socializare ordinul MApN prin care i se aducea la cunoştinţă că a fost reangajat în armată.
"«Domnule locotenent Alexandru, începând cu data de 01.08.2014 sunteţi rechemat în activitate pe funcţia pe care aţi ocupat-o la data trecerii în rezervă». Aceeaşi senzaţie cu vestea acceptării în Academia Militară în 2004", a scris Gheorghe.